Rallylydnad för nybörjare 

8-9 augusti

Under en helg på Fågelbro gård tränar vi rallylydnad från grunden! Du får kunskap om hur alla moment i nybörjarklass ska utföras och hur de kan läras in, hur du kan träna din hund i uthållighet och följsamhet i alla momenten. Vi lär oss om regler och hur en tävling går till. Praktik och teori varvas. Instruktör är Maria Ivarsson, utbildad allmänlydnadsinstruktör inom SBK och aktiv tävlande inom rallylydnad sedan flera år tillbaka och med två rallychampions hemma.

Alla hundar, alla raser är välkomna. Inga förkunskaper krävs.

Pris: 2 785:- inkl boende med helpension, där alla bor i enkelrum.

För att kursen ska genomföras krävs minst 4, max 7 deltagare.

Sista anmälningsdag: 20/7

 

Presentation av Maria:

Jag är aktiv tävlande inom rallylydnad sedan flera år tillbaka. Två av mina hundar är rallychampions och den tredje har i dagsläget två cert. Vi gillar sporten för att den är glädjefylld och relativt enkel att komma igång med! Jag jobbar med mjuka belöningsbaserade metoder och vi anpassar träningen efter varje ekipage, deras nivå och ambitioner.

 Jag fick min första hund som 10-åring och har sedan dess tävlat i agility, lydnad, rallylydnad, viltspår, bruksspår, retrieverjaktprov, tollingjaktprov och ställt ut mina hundar. Jag är utbildad allmänlydnadsinstruktör inom SBK och har sedan lärt mig massor om rallylydnad genom att själv gå kurser och tävla. Jag är också mycket intresserad av den mentala träningen inför tävling, och har de senaste åren gått kurser även inom detta område. Sedan 90-talet har jag hållit kurser, genom Sveriges Hundungdom samt i privat regi. De senaste åren främst i jaktapportering och rallylydnad.

Övriga utbildningar

Rallylydnad för nybörjare       Jaktkurs för nybörjare