Om oss

Nina

För mig är Fågelbro Gård en dröm som har blivit verklighet.

Mitt liv med hundar inleddes när jag var fem år och familjen begåvades med Borderterriern Ruffy, som blev min kamrat genom hela min uppväxt.

Min första tollare köpte jag 1988. Sen följde ytterligare fyra, alla tikar. Med dem tränade och startade jag, med varierande resultat, på viltspår och retrieverjaktprov. Jag hann även med att ta ett 3:e pris Ökl tollingjaktprov, som på den tiden var inofficiellt, innan jag inledde en period utan  hundar och istället hade häst.

2015 köpte Lasse och jag Pajas och 2017 kompletterades "flocken" med hans halvbror Bonus, som båda tränas för att bli duktiga apportörer och eftersökshundar. Som lite kul sysselsättning har jag även gått kurs i nose  work och rallylydnad med Bonus.

Till vardags arbetar jag med kommunikation.


Lasse

Innan Nina och jag träffades bodde jag på en mindre hästgård söder om Stockholm. Där hade jag tre hästar, gårdshunden Atlas - en labrador - katt och höns. Jag växte upp med Plira - en släthårig tax, som lärde mig att "trägen vinner". Pajas och Bonus är mina första tollare och har lärt mig mycket om apportering, tolling, tollingjakt och om hur fantastiskt roligt det är att ha tollaren som träningskompis! Jag har under hösten genomgått SKK:S distansutbildning Hundens Beteende och hösten 2020 avslutade Pajas och jag en ettårig utbildning i avancerat specialsök på Hundcampus i Hällefors. 

Till vardags arbetar jag som controller.