Om oss

Nina

För mig är Fågelbro Gård en dröm som har blivit verklighet.

Mitt liv med hundar inleddes när jag var fem år och familjen begåvades med Borderterriern Ruffy, som blev min kamrat genom hela min uppväxt.

Min första tollare köpte jag 1988. Sen följde ytterligare fyra, alla tikar. Med dem tränade och startade jag, med varierande resultat, på viltspår och retrieverjaktprov. Jag hann även med att ta ett 3:e pris Ökl tollingjaktprov, som på den tiden var inofficiellt, innan jag inledde en period utan hundar och istället hade häst.

2015 köpte Lasse och jag Pajas och 2017 kompletterades "flocken" med hans halvbror Bonus, som tränas för att bli en duktig apportör och eftersökshund. Bonus har än så länge tagit en etta i Nkl på tollingjaktprov och ska väl så småningom prova hur det går i Ökl. Som lite kul sysselsättning och aktivering har jag även gått kurs i nose  work, rallylydnad och allmänlydnad med Bonus, som även gått agilitykurs med annan förare.
Sommaren 2022 fick Pajas och Bonus en "lillasyster" - Fågelsjöns Sola - som kallas för Solo.

Till yrket har jag arbetat med kommunikation och journalistik i nära 40 år, men är numera pensionerad och njuter av livet på landet och verksamheten vi har här. 

Lasse

Innan Nina och jag träffades bodde jag på en mindre hästgård söder om Stockholm. Där hade jag tre hästar, en gårdshund - labradoren Atlas, katter och höns. Jag växte upp med Plira - en släthårig tax, som lärde mig att "trägen vinner". Pajas och Bonus är mina första tollare och har lärt mig mycket om apportering, tolling, tollingjakt och om hur fantastiskt roligt det är att ha tollaren som träningskompis! Jag har genomgått SKK:S distansutbildning "Hundens Beteende" och hösten 2020 avslutade Pajas och jag en ettårig utbildning i avancerat specialsök på Hundcampus i Hällefors. 
Vi har även genomgått en kurs i tävlingslydnad - inte med avsikt att börja tävla, utan mest som en kul och nyttig aktivitet.
Med Solo har jag tänkt att vi ska starta tollingjaktprov, gå viltspår och hålla på med avancerat specialsök så småningom. 

Tidigare har jag bland annat arbetat som controller, men är numera pensionerad och kan ägna all tid åt gården och företaget.