Apportering och jaktlydnad för valpar och unghundar 10-11 september

Kursen riktar sig till dig som har en valp eller unghund, mellan ca 5 och 12 månader vid kurstillfället. Fokus ligger på att lägga en bra grund när det gäller apporteringsträningen och jaktlydnaden. Inga förkunskaper behövs.

Vår instruktör, Sanna Hallgren, har ett grundtänk när det kommer till hur hon ser på hur man lägger grunden till en lyckad apporterings-träning. Det innefattar dels själva apporteringen (gripa, leverera och lämna av) och dels jaktlydnaden (passivitet, jaktfot, stadga och följsamhet), som är utgångspunkterna för kursen. Under dagarna kommer deltagarna även att jobba med grunderna för de olika momenten (sök, markering och dirigering) och vad man bör tänka på i träningen. Sanna lägger stor vikt vid grundträning av den unga hunden, där lugn, fokus och koncentration är viktiga komponenter. Har man en bra grund att stå på kommer resten att gå så mycket lättare.

Kursen har plats för sex deltagare. OBS! Kursen är fulltecknad. Möjlighet att anmäla till reservplats finns.

Kurspris: 3 750:-
I kurspriset ingår boende med helpension (2 lunch, 1 frukost, 1 middag och fika båda dagarna).

Priserna inkluderar moms.

Du får ett mail med bekräftelse på din anmälan då vi mottagit den. Kursavgiften faktureras ett par månader före kursstart. Vid återbud senare än en månad före kursstart återbetalas kursavgiften endast om reserv kan ta platsen, eller om man själv ordnar en lämplig ersättare. I annat fall debiteras 50 % av avgiften, såvida inte läkar- eller veterinärintyg kan uppvisas.

Vid färre deltagare än fem ställs kursen in.

Om Sanna:

Susanna heter jag, eller Sanna som jag kallas av de flesta. Jag har idag två tollare och två jaktlabbar. Har haft tollare sedan 1992 och tränar och tävlar idag med mina hundar främst inom jakt samt jagar praktiskt både fågel och klövvilt. Har tidigare tävlat en hel del inom lydnad, bruks och agility och har tävlat på SM nivå i lydnad och agility. Inom jakten har jag tävlat på elitnivå på såväl retrieverjaktprov som tollingjaktprov. Jakten har alltid varit det jag brinner mest för, både när det gäller mina egna hundar och när det gäller kurser och privatträning.
Jag har hållit kurser för hundägare sedan 1996, inom vardagslydnad, tävlingslydnad och jakt/apportering, i egen regi eller som inhyrd instruktör. Jag använder mig av belöningsbaserade träningsmetoder och tycker det är viktigt att bibehålla hundens glädje samtidigt som man formar en samarbetsvillig, lyhörd och fokuserad hund. Att hitta rätt fokus i apporteringen och att hitta sätt att hantera iver och förväntan är återkommande teman i många av de jaktkurser jag håller. Jag lägger mycket fokus på grundträning av den unga hunden. Har man en bra grund att stå på kommer resten att gå så mycket lättare.

Jag har startat alla mina hundar på både tollingjaktprov och retrieverjaktprov och tycker att båda provformerna fyller viktiga funktioner. För mer information om mig, mina hundar och min kursverksamhet, besök gärna min hemsida: www.aktiviva.se. Där finns även ett par artiklar jag har skrivit om jaktträning, som publicerats i svenska och i finska tollartidningen.