Apportering och jaktlydnad för nybörjare som kommit en bit på väg

Datum: 8-9 oktober

Med den här kursen vänder sig Sanna Hallgren till dig som fortfarande är nybörjare, men som ändå kommit en bit på väg mot start på jaktprov, eller kanske nyligen har startat. Du vill komma vidare och få hjälp med grundträningen inom jaktlydnad, apportering eller något av momenten (markering, dirigering och sök).

Kursen har plats för sex deltagare.

OBS! Kursen är fulltecknad. Möjlighet att anmäla till reservplats finns.

Kurspris: 3 750:-
I kurspriset ingår boende med helpension (2 lunch, 1 frukost, 1 middag och fika båda dagarna).

Priserna inkluderar moms.

Du får ett mail med bekräftelse på din anmälan då vi mottagit den. Kursavgiften faktureras ett par månader före kursstart. Vid återbud senare än en månad före kursstart återbetalas kursavgiften endast om reserv kan ta platsen, eller om man själv ordnar en lämplig ersättare. I annat fall debiteras 50 % av avgiften, såvida inte läkar- eller veterinärintyg kan uppvisas.

Vid färre deltagare än fem ställs kursen in.

Om Sanna:
Susanna heter jag, eller Sanna som jag kallas av de flesta. Jag har idag två tollare och två jaktlabbar. Har haft tollare sedan 1992 och tränar och tävlar idag med mina hundar främst inom jakt samt jagar praktiskt både fågel och klövvilt. Har tidigare tävlat en hel del inom lydnad, bruks och agility och har tävlat på SM nivå i lydnad och agility. Inom jakten har jag tävlat på elitnivå på såväl retrieverjaktprov som tollingjaktprov. Jakten har alltid varit det jag brinner mest för, både när det gäller mina egna hundar och när det gäller kurser och privatträning.

Jag har hållit kurser för hundägare sedan 1996, inom vardagslydnad, tävlingslydnad och jakt/apportering, i egen regi eller som inhyrd instruktör. Jag använder mig av belöningsbaserade träningsmetoder och tycker det är viktigt att bibehålla hundens glädje samtidigt som man formar en samarbetsvillig, lyhörd och fokuserad hund. Att hitta rätt fokus i apporteringen och att hitta sätt att hantera iver och förväntan är återkommande teman i många av de jaktkurser jag håller. Jag lägger mycket fokus på grundträning av den unga hunden. Har man en bra grund att stå på kommer resten att gå så mycket lättare.

Jag har startat alla mina hundar på både tollingjaktprov och retrieverjaktprov och tycker att båda provformerna fyller viktiga funktioner. För mer information om mig, mina hundar och min kursverksamhet, besök gärna min hemsida: www.aktiviva.se. Där finns även ett par artiklar jag har skrivit om jaktträning, som publicerats i svenska och i finska tollartidningen.