Prova på

Vid några tillfällen har vi arrangerat "prova på tollingjaktprov" i NKL, där vi använt oss av en av gårdens dammar för vattenmomentet. Bilderna till höger är från ett av dessa  tillfällen. Att delta i ett "prova på-prov" innebär att du i en provliknande miljö får möjlighet att se hur långt du kommit i utbildningen av din hund, utan att känna tävlingspress. Alla momenten finns med - tolling, markering på vatten och på land, sök och eventuellt linjetag. Här tar vi det lugnt och gör om momenten, om det behövs. Du väljer själv om du vill använda dummy eller fågel och om du vill ha skott eller inte. Huvudsaken är att ni har roligt tillsammans, du och din hund. 

 
Det går givetvis att göra ett "prova på retrieverjaktprov" också, men då behöver vi ta hjälp av någon som är mer insatt i hur de är upplagda. Kontakta oss så kan vi diskutera saken.


Prova på TJP 8/5 

Är du sugen på att starta på tollingjaktprov, men osäker på om ni klarar av alla moment? Eller har du redan bestämt dig för start, men vill träna så provlikt som möjligt?
Ja, då har du chansen den 8 maj här på Fågelbro Gård!

Precis som förra året genomför vi ett prova på-prov Nkl på ett coronasäkert sätt, vilket innebär att alla startande får en slot-tid, vi har ingen publik och när du har genomfört ditt ”prov”, lämnar du gården och ger plats åt andra som startar senare än du gjort.

Du väljer själv om du vill starta med vilt eller dummies, med eller utan skott. Startande med dummies startar före de med vilt.

Antal deltagare är begränsat till 14 starter. Anmälan sker här

Sista anmälningsdag: 26/4.

Pris/startande hund: 225:- med vilt, 150:- med dummies.

prev next