Kurser


Introduktion och grunderna till jaktträning för valpar och unga hundar med Sara Jansson, 13-14/10.

Har du en valp/unghund som du vill lära dig jobba jaktligt med? Då är det här en kurs för dig! 

Sara Jansson beskriver sig själv så här:
Djur har alltid varit en viktig och betydande del i mitt liv. Jag började rida tidigt och var en riktig hästtjej under många år. Jag tränade och tävlade olika hästar i både hoppning och dressyr. 2006 köpte jag min första hund, Benny, en svart Schnauzer som nu är en pigg och glad pensionär och familjens trogna vakthund. Vi tränade och tävlade bruksspår och brukssök med blygsam framgång.
När vi kämpat på i några år ville jag ha en lite mer arbetsvillig hund och det var då Tollaren kom in i mitt liv. Jag har nu två Tollare, Jippi 6 år och Hilda 1,5 år. Båda är från Agrosofens kennel. Jippi och Hilda tränar och tävlar i både bruks och jakt. Jippi är i elitklass i både bruksspår, brukssök och jakt. Hilda är fortfarande ung, men ska starta under hösten. Jag gillar lite vilda och galna hundar och vill att hunden ska ha glädje och motivation i sitt arbete. Hunden ska vilja jobba både självständigt och tillsammans med mig som förare. Målen är viktiga för mig i min träning både på kort och lång sikt. Men allra viktigast är att jag har roligt med min hund.

Med teori varvat med praktik ger Sara dig olika övningar som du sedan kan använda för att lära din hund markeringsarbete, dirigeringsträning, introduktion till sök och närsök, tollingarbete,  fotgående, passivitet och stadga mm. 
Kursen riktar sig till valpar/unga hundar under ett år och du som förare behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av jaktträning. Max 6 deltagare.
Kursen kostar 1 850:- varav 350:- är för- och eftermiddagsfika + lunch båda dagarna. Möjlighet att bo kvar för den som vill. Kontakta oss för prisuppgift. 

Anmälan 

Sker i formuläret på den här sidan, där du anger ditt namn, hundens namn, ålder och kön. Blir kursen full tillämpar vi reservlista.
När du anmäler dig får du en bekräftelse på om du fått plats, alternativt plats på reservlista, samt uppgift om var och när du ska betala in anmälningsavgiften på 1500:-.

Kursanmälan